کتاب «نگره‌شناسی نقد ادبی در ایران معاصر» در سه جلد از سوی خانه کتاب منتشر شد

 | تاریخ ارسال: 1396/10/6 | 
دو مجلد نخست این مجموعه حاوی گفت‌وگوهایی با نویسندگان، منتقدان و پژوهشگران ادبی است که مسائل عمومی ادبیات ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفته‌است. مجلد سوم نیز حاوی یادداشت‌ها و مقاله‌هایی است که ادبیات جنگ و پایداری بررسی و تحلیل شده‌است.
 

نگره‌شناسی نقد ادبی در ایران معاصر، ج 1: گفتمان سکوت (مسائل عمومی ادبیات ایران پس از انقلاب اسلامی)، شاهرخ تندرو صالح، تهران، مؤسسه خانه کتاب، 1396، 410 ص، 26000 تومان، شابک: 1ـ382ـ222ـ600ـ978.
در این مجلد بیان می‌شود که گفتمان سکوت به‌نوعی معرف افق اندیشه‌های بومی و آرای متنوع درباره موضوعات مشترک نویسندگان ایران درباره مباحثی چون انقلاب و تحولات اجتماعی، جنگ، ترجمه و تفاوت‌های فرهنگی نقد و نقدپذیری، ممیزی و گره‌گاه‌های جاری در اندیشه‌ورزی و آفرینش متن ادبی است. مطالعه این کتاب به علاقه‌مندان مباحث فرهنگ عمومی، ادبیات مدرن، جامعه‌شناسی، نقد ادبی، مدرنیته و تجدد پیشنهاد می‌شود.
 


نگره‌شناسی نقد ادبی در ایران معاصر، ج 2: حکایت نسل بی سخنگو (آسیب‌شناسی مسائل عمومی ادبیات ایران)، شاهرخ تندرو صالح، تهران، مؤسسه خانه کتاب، 1396، 388 ص، 26000 تومان، شابک: 8ـ383ـ222ـ600ـ978.
این مجلد دربردارنده نظریات و دیدگاه‌های انتقادی نویسندگان معاصر ایران، با تکیه‌بر محور آسیب‌شناسی مسائل عمومی ادبیات ایران، به‌ویژه ادبیات داستانی ایران پس از انقلاب است. عمده‌ترین مباحث این کتاب درباره ممیزی و تأثیرات آن بر فرهنگ عمومی و ادبیات، ترجمه و تأثیرگذاری آن بر بافت زبان متن ادبی، چگونگی نقد ادبی و فضاهای متأثر از آن، عوامل مؤثر در عدم شکل‌گیری تشکل‌های آزاد اهل‌قلم دگردیسی‌های ساختاری و گرایش به فرم گرایی در ادبیات داستانی و غیره است.
 


نگره‌شناسی نقد ادبی در ایران معاصر، ج 3: ادبیات جنگ و موج نو؛ موضوع‌شناسی ادبیات جنگ و پایداری در ایران، شاهرخ تندرو صالح، تهران، مؤسسه خانه کتاب، 1396، 174 ص، 12000 تومان، شابک: 9ـ386ـ222ـ600ـ978.
مجلد سوم، «ادبیات جنگ و موج نو؛ موضوع شناسی ادبیات جنگ و پایداری در ایران»، حاوی یادداشت‌ها و مقاله‌های درباره ادبیات جنگ و پایداری و جامعه‌شناسی ادبیات جنگ است. شاهرخ تندرو صالح در بخشی از مقدمه این مجلد می‌نویسد: اما تعامل «نقد ادبی » با ادبیات جنگ را شاید بشود در ضرورت بازشناخت ساختار اسطور ه ملل، آرمان‌های محرک، علاقه به افتخار و جوهره عصر قهرمانی و تصاحب گوهر جاودانگی به توسط انسان دانست. درحقیقت پرسشگری نقد از حوزه‌های یادشده، می‌تواند به‌نوعی، تأمل بر زایش متوالی تراژدی‌هایی باشد که در جهان امروز و از نسلی به نسلی دیگر بازتولید می‌شوند. این کتاب دربردارندۀ تاملاتی گذرا بر موضوع جنگ و پایداری است. 



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 1303 بار   |   دفعات چاپ: 233 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر