فصلنامه نقد کتاب- خبرها
نقد و بررسی ادبیات ایران پس از انقلاب اسلامی در آنکارا

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1397/1/21 | 
به‌گزارش روابط عمومی بنیاد سعدی به‌نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در مراسم گشایش این نشست که به‌همت رایزنی فرهنگی ایران در ترکیه، انجمن نویسندگان ترکیه و شهرداری چانکایا برگزار شد، حسن صفرخانی، رایزن فرهنگی کشورمان و جلال اینال، رئیس انجمن نویسندگان طی سخنانی به تشریح ویژگی‌های ادبیات پس از انقلاب اسلامی پرداختند.
جلال اینال، رئیس انجمن ادبی نویسندگان ترکیه در این نشست، برگزاری آن را گام مثبتی برای تحکیم پیوندهای ادبی و فرهنگی دو کشور دانست و گفت: ایران یک همسایه نزدیک؛ اما دور برای ماست. نزدیک به‌جهت همجواری و اشتراکات متعدد فرهنگی و تاریخی و دور به‌جهت بی‌اطلاعی متقابل از تحولات فرهنگی و ادبی یک دیگر.
وی سپس با برشمردن ویژگی‌های ادبیات ایران از دوران کلاسیک تا دوره معاصر، برگزاری این‌گونه نشست‌ها را فرصت مناسبی برای آشنایی دوستداران فرهنگ و ادب دانست و خواستار تکرار آن شد.
حسن صفرخانی، رایزن فرهنگی کشورمان در ترکیه نیز در سخنرانی خود در این نشست، به تشریح ویژگی‌های ادبیات انقلاب اسلامی پرداخت و استکبارستیزی، توجه به اخلاق و معنویت و وحدت امت اسلامی را از شاخص‌های جهت‌گیری در ادبیات پس از پیروزی انقلاب اسلامی برشمرد.
وی گفت: انقلاب به‌معنای بروز تغییر و تحول در همه زمینه‌ها و عرصه‌هاست. انقلاب در ایران نیز عمدتاً در راستای تحول فرهنگی روی داد. ادبیات نیز بخشی از فرهنگ است و به همین دلیل انقلاب، ادبیات را نیز متأثر کرد.
صفرخانی همچنین گفت: علی‌رغم وجود ارتباطات دیرینه، گسترده و عمیق و همچنین تشابهات بسیار میان دو ملت ترکیه و ایران، هنوز نیز میزان شناخت و ارتباط متقابل ما از یکدیگر کم و غیردقیق است که این موضوع در حوزه ادبیات نیز خود را نشان می‌دهد. به‌نظر من ادیبان و فرهیختگان ایرانی از آخرین تحولات ادبی ترکیه باخبر نیستند. این مشکل در طرف مقابل نیز هست. باید این مسأله را رفع کنیم.
سپس نشست اول به ریاست عدنان کارا اسماعیل‌اوغلو، رئیس بخش زبان‌های شرقی دانشگاه کریک قلعه آغاز شد و علاوه‌بر اسماعیل‌اوغلو، جلال اینال، رئیس انجمن نویسندگان ترکیه، مسلم کابادایی، محقق و نویسنده ترکیه‌ای و مصطفی اصلان، نویسنده داستان‌های کودک و نوجوان نیز، به بیان نظرات خود درخصوص ادبیات ایران پرداختند.
در نشست دوم هم که به ریاست حجابی کرلانقیچ، استاد زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه‌های ترکیه شد، وی و همچنین اوکان آلای از دانشگاه حاجت تپه، طاهره میرزایی، مترجم آثار ادبی ایران، آلپر ایلدیریم، مربی تحقیقاتی دانشگاه عثمان غازی و رضامراد صحرایی، پژوهشگر ایرانی، به ایراد نظرات خود در قالب سخنرانی‌ها و ارائه مقالات پرداختند.
صحرایی در مقاله‌ای با عنوان «زنان و ادبیات انقلاب اسلامی» به تاریخچه فعالیت‌های زنان از سال 1340 تا پس از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و در چهار دوره مختلف، دوره‌های ادبیات فارسی در انقلاب اسلامی را بیان کرد و با اشاره به آمار، به رشد حضور و فعالیت زنان در حوزه ادبیات و نقش آن‌ها در این عرضه پرداخت.
نشانی مطلب در وبگاه فصلنامه نقد کتاب:
http://faslnameh.org/find-1.40.307.fa.html
برگشت به اصل مطلب