فصلنامه نقد کتاب- خبرها
شماره جدید مجله «جهان کتاب» منتشر شد بررسی مناسبات ترامپ و روسیه

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1397/5/14 | 
به‌گزارش خبرگزاری مهر، شماره جدید ماهنامه «جهان کتاب» در قالب مطالب سه ماه، خرداد، تیر و مرداد ۹۷ به‌تازگی منتشر شده و روی پیشخوان مطبوعات آمده‌است. این مجله با وجود مشکلات این روزهای بازار کاغذ منتشر شده‌است.
اولین مطلب، طبق روال این مجله، یکی از سلسله‌نوشته‌های «نامه‌ای از پراگ» نوشته پرویز دوایی است که با عنوان «طاووس سفید» چاپ شده‌است. مقاله بعدی «فرانسه، مهد جوایز ادبی» نوشته نسیم وهابی است که در آن درباره جوایز ادبی فرانسه، تعدد، اعتبار و تاثیر آن‌ها صحبت شده‌است. «جایزه» هم عنوان یادداشتی از آرش اخوت است که پس از این مطلب منتشر شده و درباره جوایز ادبی هنری است.
در ادامه ترجمه فارسی «کفالایا» در مقاله‌ای به‌قلم محمد شکری فومشی بررسی شده‌است. نقد بعدی درباره کتاب «چنین گفت دهقان» (کوتاه‌شده شاهنامه فردوسی) است که به‌قلم سجاد آیدنلو چاپ شده‌است. نقد کتاب «چشم‌اندازهای معنوی و فلسفی اسلام ایرانی» نوشته هانری کربن هم مطلب بعدی مجله پیش روست که به‌قلم علیرضا ذکاوتی نوشته شده‌است. مطلب بعدی این شماره «جهان کتاب»، «تاریخ ایران در دوران مدرن» نوشته علی قیصری درباره کتاب «ایران: یک تاریخ مدرن» است.
«بهار و دلمشغوی‌هایش» شامل نقد و بررسی کتاب «دلمشغولی‌های بهار»، «خاطرات سفیر غیررسمی اسرائیل در ایران» درباره کتاب «خاطرات مئیر عزری»، «یک دهه محاکمه‌های مطبوعاتی» درباره کتاب «اسناد و پرونده‌های مطبوعاتی ایران دهه ۸۰» و مطلبی دیگر در معرفی کتاب زندگی‌نامه خودنوشت مسلم بهاری از مطالبی هستند که در ادامه چاپ شده‌اند.
«خاطرات مستند» در معرفی مجموعه کتاب‌هایی با این عنوان و مطلب «خاطرات فروتنانه زندان» از دیگر مقاله‌های «جهان کتاب» هستند. مقاله «نگاهی به مناسبات ترامپ و روسیه» نوشته چارلز کایزر به بررسی کتابی در این‌باره اختصاص دارد. در این نوشتار ارتباط رئیس‌جمهور آمریکا با مافیای روسیه و پیشینه این ارتباط و نقش اطرافیان بدسابقه او بررسی شده‌است. در ادامه مطلبی درباره کتاب «در دام داعش» اثر پی‌یر ژان لوئیزار و همچنین مطلب دیگری درباره کتاب «نامه به سیمین» چاپ شده‌است.
بررسی مجموعه داستان «وقتی زن‌ها سیگار می‌کشند» نوشته مهناز میرزائی و نقد مجموعه شعر « آشویتس خصوصی من» سروده حسن همایون و نقد رمان «پایان رابطه» از گراهام گرین دیگر مطالبی هستند که در ادامه چاپ شده‌اند. معرفی «اثری نویافته در ذکر خاندان و فرزندان شیخ احمد جام»‌، فریده حسن‌زاده و «کتاب‌ها هرگز نمی‌میرند» درباره رونق ادبیات پس از جنگ جهانی دوم، «داستان فرهنگ هانس وِر» و «کتابخانه‌ها: میدانی برای نبردهای نژادپرستانه؟» هم دیگر مقالات این مجله ادبی هستند.
در مطلب بعدی محمدعلی مرادی از بازاریابان کتاب و نقش مهم آن‌ها در چرخه تولید، معرفی و عرضه کتاب نوشته و مشکلات فعالان این حرفه را بررسی کرده‌است. بیستمین و آخرین قسمت از «نام‌های آثار ادبی از کجا آمده‌اند؟» نوشته گری دِکستِر با ترجمه پرتو شریعتمداری هم در این شماره «جهان کتاب» به کتاب گتسبی بزرگ اثر اسکات فیتزجرالد اختصاص دارد. بخش بعدی هم، «هزار و یک داستان» است که این کتاب‌ها در قالب رمان و مجموعه ‌داستان، در آن نقد و بررسی شده‌اند: «آن مادران، این دختران» از بلقیس سلیمانی، «انگار خودم نیستم» از یاسمن خلیلی‌فرد، «خاطرات یک دروغگو» از نسیم وهابی، «خواب‌هایت را در این خانه تعریف نکن محمود» نوشته عباس سلیمی آنگیل و «سرخ سفید» نوشته مهدی یزدانی‌خرم.
در بخش «وقت شعر» این شماره دو دفتر شعر «از اینجا که منم» اثر جویا معروفی و «صدای زنگ در آمد» سروده رؤیا شاه حسین زاده مورد بررسی قرار گرفته‌اند. پیش از بخش پایانی هم که «نامه‌ها و درگذشتگان» است، تازه‌های بازار کتاب شامل معرفی ۱۴ کتاب جدید درج شده‌است.
این مجله با ۱۰۰ صفحه و  قیمت ۱۷هزار تومان روی پیشخوان مطبوعات آمده‌است.
نشانی مطلب در وبگاه فصلنامه نقد کتاب:
http://faslnameh.org/find-1.40.456.fa.html
برگشت به اصل مطلب