مجله «سیاه مشق» با پرونده‌ای درباره ایرج صغیری منتشر شد

 | تاریخ ارسال: 1396/10/2 | 

به‌گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) صغیری خالق نمایشنامه‌های «قلندر خونه» و «محپلنگ» و اصالتاً بوشهری است که از شاگردان دانشگاه فردوسی مشهد و ایفاکننده  نقش ابوذر در نمایشنامه‌ای با همین نام و به نویسندگی رضا دانشور است.
در این شماره از مجله بخش‌های ادبیات ایران و جهان با داستان‌ها، اشعار و ترجمه‌هایی از نویسندگان و مترجمان بزرگ کشور منتشر شده‌است که شامل عناوین زیر است:
در بخش ادبیات ایران شاهد داستان‌های: یاور (فرهاد کشوری)، من و سیاوش (غلامرضا منجزی)، رزم آفتاب‌پرست‌ها ( علی کاشانی) ...، اشعار و هایکوهایی از سیروس نوذری، منصور ململی، فرناز جعفرزادگان، سینا به‌منش، محمد جانبازان، مهدی مرادی و بهرام نبی‌پور هستیم.
بخش ادبیات جهان را عناوینی همچون: هر توفان کوچک از شرمن الکسی (ترجمه علی معصومی)، گفت‌وگو با مرد درون کمد (ترجمه دکتر ناهید شهبازی مقدم) و آدم خوب‌ها از دیوید فاستروالاس (ترجمه معین فرخی) تشکیل می‌دهد.
همچنین در این بخش، شعرهایی از زهرا الغافری ( بیگانه‌ای میان دو رود) و پل سلان (فوگ مرگ)به‌ترتیب توسط حمزه کوتی و زلما بهادر به فارسی برگردانده شده‌است.
در بخش پرونده عناوینی همچون: دو روی داستان یک شهادت ( نجف دریابندری)، صغیری یک فرصت طلایی برای تئاتر بومی ایران بود (مصطفی مختاباد)، بهای عشق (محمدرضا ایوبی)، قلندرخونه نمایش اعتراض حاشیه به متن (حمید موذنی) و تحفه‌ای یگانه از بندری گرم و دور (حسین فیروزه)، به بررسی و نقد کارنامه هنری ایرج صغیری  پرداخته شده‌است. بخش گفت‌وگو با عنوان «من آمدم تا بگذرم چون قصه‌ای تلخ» را مجتبی نریمان به‌صورت مفصل با همین هنرمند انجام داده است.
همچنین در انتهای پرونده، نمایشنامه‌ای از صغیری با عنوان سنتور آمده‌است.
مقالات این شماره را عناوینی همچون: کی شعرتر انگیزد (دکتر مهدی سالاری‌نسب) لوئیس بونوئل در اوج هنر فیلم‌سازی از جولی جونز (ترجمه لیلا عبدالهی‌اقدم) بخش دوم گلشیری و فرمالیسم روسی (ج. ج. آ موزگار) تشکیل می‌دهد.
در بخش نقد، یادداشت‌هایی از سریا داودی حموله (خوانش مجموعه شعر «به نفع رؤیاها» از رستم اله‌مرادی)، حسین عبدالوند (به نام هدایت...)، جف وارد (آینده‌ای برای نقد، ترجمه علی شفیع‌آبادی) را شاهد هستم.
بخش میراث این شماره را کنکاشی در آداب و سنن ادوار کهن قوم بختیاری (حفیظ‌اله ممبینی) و شوش، تمدنی بر فراز شهرهای زیر آفتاب (مجتبی گهستونی ) شکل داده‌اند.
دستخط منشرنشده‌ای از بزرگ علوی به علی دهباشی و یادداشت‌های یک دوره‌گرد با عنوان «درباره تأویل جهان و تفسیر زندگی» از سروش انشان نیز در برداشت آزاد این شماره آمده‌است.
دهمین شماره از مجله «سیاه مشق» همچون شماره‌های پیشین به‌همت غلامرضا رضایی (دبیر ادبیات ایران)، محمد حیاتی (دبیر ادبیات جهان )، مجتبی نریمان (دبیر سینما و تئاتر) و سردبیری سیروس ممبینی منتشر شده‌است.




CAPTCHA
دفعات مشاهده: 1194 بار   |   دفعات چاپ: 267 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر