در بخش نابینایان کتابخانه عمومی آیت‌الله خامنه‌ای قم نشست نقد و بررسی کتاب «ملت عشق» برگزار شد

 | تاریخ ارسال: 1397/6/7 | 

ملت عشق، نوشته الیف شاکاف؛ ترجمه ارسلان فصیحی، تهران، ققنوس، چ 8، 1395، ‏۵۱۰ ص، 31000 تومان، شابک: 5ـ919ـ311ـ964ـ978

به‌گزارش لیزنا بر اساس اعلام روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی قم، نشست کانون ادبی «صبح اشراق» کتابخانه عمومی آیت‌الله خامنه‌ای قم با نقد و بررسی کتاب کتاب «ملت عشق» نوشته نوشته الیف شافاک و ترجمه ارسلان فصیحی با حضور محبوبه حاجی‌مرتضایی منتقد و سرپرست این کانون در بخش نابینایان این کتابخانه برگزار شد.
حاجی‌مرتضایی در این نشست با اشاره به کتاب «ملت عشق»، نقطه ضعف اصلی آن را پراکنده‌گویی داستان و عدم شفاف‌سازی پایان عمر مولانا عنوان کرد و گفت: سبک ادبی نویسنده، پسانوگرایی با داشتن هجده راوی است که بخش‌های مختلفی از زندگی شمس و مولانا را به تصویر می‌کشد.
وی در ادامه با اشاره به چهل نکته‌ای که از مراحل سلوک و عرفان در این کتاب ذکر شده، خاطرنشان کرد: این نکات از زبان عزیز زاهار و شمس بیان شده که همگی یک هدف را دنبال می‌کنند. مراحل رشد شامل هفت مرحله با عناوین نفس اماره، لوامه، الهامه یا ملهمه، مطمئنه، راضیه یا مرضیه  و در آخر نفس کامله است.
سرپرست کانون ادبی «صبح اشراق» در ادامه افزود: شمس تبریزی برای درک بیشتر مولانا از عشق الهی او را مجبور به انجام یک‌سری کارها مانند: شستن کتاب در حوض، رقص سماع در جمع و... کرد.
حاجی‌مرتضایی رشد معنوی را یکی از عوامل تأثیرگذار و جذاب کتاب برای مخاطب عنوان کرد و گفت: مولانا تصمیم گرفت با حضور در بین مردم جلوه‌های دیگر خدا را در رنگ و رخ افراد ببیند؛ چراکه با عزلت‌نشینی و دوری از جامعه انسان به تکامل نخواهد رسید.
وی همچنین بیان کرد: عشق مولانا و شمس یک عشق خاص بود و آن‌چه که در کتاب‌های عرفانی و مثنوی می‌بینیم برگرفته از قرآن‌کریم است

 



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 819 بار   |   دفعات چاپ: 255 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر