انتشار هشتمین شماره فصلنامه نقد کتاب قرآن و حدیث

 | تاریخ ارسال: 1396/5/10 | 
AWT IMAGEهشتمین شماره فصلنامه نقد کتاب قرآن و حدیث با انتشار مقالات و مطالب علمی و پژوهشی در بخش‌های سخن سردبیر، نقد آثار تألیفی، نقد آثار ترجمه، نقد آثار پیشین، شایسته خواندن، تازه‌های نشر، نقدپژوهی، گفت‌و‌گو و معرفی رساله منتشر شد.
دکتر محمدعلی مهدوی‌راد؛ سردبیر فصلنامه نقد کتاب قرآن و حدیث در سخن ابتدایی این فصلنامه مطلبی را با عنوان «فرصت‌ها را دریابیم» منتشر کرده‌است. در بخشی از این نوشتار می‌خوانیم: «گویا نمی‌توان تردید داشت که نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرصت است، فرصتی با پندها، عبرت‌ها، درس‌ها، بیدارگری‌ها و ... این رخداد سترگ گو این‌که نمادی است از فرهنگ‌دوستی و فرهنگ‌گرایی ملت‌ها و دولت‌ها و نشانی از تعامل با اقالیم بشری در حوزه پژوهش و دانش و نشر، اما روشن است که فواید و سودمندی‌های فراوانی داشته و دارد برای «قبیله قلم».
اکنون در جهان اسلام مراکز و مؤسسات بسیار مهمی وجود دارد که مهم‌ترین دل‌مشغولی آنها پژوهش درباره قرآن و آموزه‌های دریاوار کتاب الاهی است و نیز مراکز مهمی که بخشی از آثار و نگاشته‌های آنها را مباحث مرتبط به «کتاب و سنت» شکل می دهد».
خوانندگان در بخش «نقد آثار تألیفی» این فصلنامه، ۶ عنوان مقاله نقد کتاب را از نظر می‌گذرانند. «بررسی و نقد کتاب فی رحاب السنه الکتب الصحاح السته»، «رجال تفسیری»، «احادیث ساختگی»، «معرفت‌شناسی در قرآن»، «میراث قرآنی ابان بن تغلب» و «غرر قرآن از نظریه تا تفسیر» عناوین این مقاله‌ها هستند.
در بخش نقد آثار ترجمه نیز سه مقاله منتشر شده است. مقاله نخست به‌قلم علی علی‌محمدی نقدی بر کتاب دانشنامه تفسیر و مفسر است. عناوین دو مقاله دیگر نیز عبارت‌اند از: «روابط متنی در قرآن (ربط، پیوستگی و ساختار)» نوشته محمد ده‌پور و «قرآن‌های عصر اموی» نوشته ایمان موسی‌زاده.
در بخش «نقد آثار پیشین» مقاله‌ای از نصرت نیلساز، استادیار گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه تربیت مدرس و سعید جلیلیان با عنوان «بررسی ساختار تفسیر البیان فی الموافقه بین الحدیث و القرآن» منتشر شده است. در آغاز این مقاله آمده است: «جایگاه علامه طباطبایی در تفسیر قرآن با شناخت تفسیر المیزان مورد توجه قرآن‌پژوهان بوده است؛ اما ایشان تفسیری دیگری به نام البیان فی الموافقه بین الحدیث و القرآن دارد. این تفسیر در بین اهالی قرآن تقریباً ناشناخته است و حتی در آثاری که به زندگی‌نامه علامه پرداخته شده است، تنها در کتاب مهر تابان به آن اشاره شده است».
«منطق قرآن در برخورد با یهود و نصارا»، «جریان‌های فهم قرآن کریم در ایران معاصر» و « زن در قرآن و در میان مسلمانان» کتاب‌هایی هستند که در شماره هشتم فصلنامه نقد کتاب قرآن و حدیث به‌ عنوان آثار شایسته خواندن به مخاطبان معرفی شده‌اند.
بخش نقدپژوهی فصلنامه نیز به «درس‌گفتارهایی درباره نقد متن» به‌قلم مینو آذرپور اختصاص دارد. همچنین در این شماره مهناز احدی گفت‌وگویی با مهدی عزیز، قرآن‌پژوهش فرانسوی درباره انتشار کتاب ضد گفتمان قرآنی ترجمه کرده‌است.
هشتمین شماره از فصلنامه نقد کتاب قرآن و حدیث در ۲۶۰ صفحه به بهای ۱۰هزار تومان از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شده است.
 



CAPTCHA
دفعات مشاهده: 1553 بار   |   دفعات چاپ: 310 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر